Word jij de volgende Nederlands Kampioen eSailing?

De strijd om een plaats in de top tien in het klassement loopt tot 13 juni 2021.

22 januari 2021

De strijd om het Nederlands Kampioenschap eSailing is weer in volle gang. Finish in de top 10 van de ranking en verdien een uitnodiging voor de grote finale. De competitie om de beste posities in het klassement loopt tot 13 juni. Hierna zal worden uitgemaakt wie Douwe Bosma opvolgt als Nederlands Kampioen eSailing. De datum en locatie van de finale worden op een later moment bekendgemaakt.

Het Nederlands Kampioenschap is gestart op donderdag 21 januari, tegelijkertijd met de start richting de live finale om het wereldkampioenschap. De Nederlands kampioen verdient niet alleen de Nederlandse titel, maar is ook verzekerd van een plek in het Nederlandse team dat uitkomt in de Nations Cup en het WK eSailing.

Bestaande en nieuwe spelers kunnen de eerste uitdaging nu spelen via www.virtualregatta.com, iOS of Android.


Wereldkampioenschap eSailing

Zoals al gezegd tellen de scores ook mee richting de live finale om het wereldkampioenschap. De top 800 gerankte eSailors en de top tien van elk eSailing Nationaal Kampioenschap kwalificeren zich automatisch voor de Final Playoffs van het Wereldkampioenschap eSailing.

Het klassement voor het WK eSailing sluit niet eerder dan 1 september. De top zes van de Final Playoffs, de drie winnaars van de ‘special event series’ (eSailGP, PRADA Cup and Olympic Regatta Series) en de nummer 1 van de eindranking van de eSailing World Championship strijden tijdens de Live Finale om de titel en $10.000 USD.

Bekijk hier de Notice of Race voor het de eSailing World Championship 2021.

Wedstrijdsport

De partners van het Watersportverbond