Windsurfvereniging Zegerplas viert 40 jarig jubileum

De Windsurfvereniging Zegerplas te Alphen aan den Rijn vierde op 10 november haar 40 jarig bestaan met een druk bezochte jubileumreceptie.

2 december 2019

De Windsurfvereniging Zegerplas te Alphen aan den Rijn vierde op 10 november haar 40 jarig bestaan met een druk bezochte jubileumreceptie.

De vereniging werd in 1979 opgericht. De aanleiding was het plan van een aantal surfliefhebbers om een wedstrijdje te varen op de Zegerplas. Het wedstrijdje was een succes en er werd middels een enquĂȘte gepeild of er interesse was voor een nieuwe surfvereniging. En er werd meteen een nieuwe wedstrijd uitgeschreven. De belangstelling voor het oprichten van een surfvereniging was overweldigend en zo werd de vereniging op 30 oktober 1979 opgericht.

WSV Zegerplas is een actieve vereniging. In 1982 werd, zonder subsidies, het clubgebouw gerealiseerd. De vereniging beschikt ook over een eigen materiaal stalling en eigen windsurf- en sup-materiaal. Gedurende het seizoen wordt er wekelijks getraind, er worden opleidingen georganiseerd en er worden clubwedstrijden gehouden. Sinds 1980 wordt elk jaar de, inmiddels klassieker, 2 uur van Alphen georganiseerd.

De vereniging is daarnaast een van de drijvende krachten achter de Holland Windsurfing Serie, een regionaal wedstrijdprogramma. Naast het surfen en suppen heeft WSV Zegerplas een aantal sociale en maatschappelijke activiteiten, zoals bijvoorbeeld het organiseren en begeleiden van het watergebeuren van de Alphense Triathlon en deelname aan de Alphense sportontmoeting.

Het Watersportverbond feliciteert Windsurfvereniging Zegerplas van harte met dit mooie jubileum!

Uitgelichte artikelen

Recreatie

De partners van het Watersportverbond