Watersportverbond teleurgesteld, sportkantines blijven nog dicht

20 mei 2020

Het Watersportverbond is teleurgesteld dat de sportkantines van watersportverenigingen vanaf 1 juni niet mee mogen in de versoepeling van maatregelen. En dat jongeren in de leeftijdscategorie 13 tot en met 18 jaar geen verdere ruimte hebben gekregen, zodat bijvoorbeeld varen in meermansboten voor deze groep mogelijk wordt. 


Perspectief per 1 juli maar logica hierin ontbreekt

Premier Mark Rutte maakte tijdens de persconferentie van 19 mei bekend dat de horeca onder voorwaarden per 1 juni weer deels open mag. Dat het Outbreak Management Team (OMT) zich de komende periode gaat buigen over of de sportkantines per 1 juli wel weer open mogen, geeft perspectief, maar de logica waarom de sport een maand zou moeten wachten ontbreekt.  

Het Watersportverbond is daarom teleurgesteld dat sportkantines niet gewoon met de horecaopenstelling mee kunnen lopen. Arno van Gerven, directeur Watersportverbond: “Veel van onze verenigingen zijn weer volop open voor eigen leden en passanten. Hierbij worden kosten gemaakt zonder dat daar kantine-inkomsten tegenover staan. Onze terrassen en horecagelegenheden liggen naast die van de horecaondernemers. Het is daarom zeer wrang dat de horeca wel open mag vanaf 1 juni en sportkantines nog steeds dicht moeten blijven.”


Nog geen meermansvaren voor leeftijdsgroep 13 t/m 18 jaar

Rutte maakte ook bekend dat vanaf 2 juni middelbare scholen weer open gaan. Het Watersportverbond had gehoopt dat hiermee ook meer ruimte zou komen voor jongeren in de leeftijdscategorie 13 t/m 18 jaar. Het kabinet blijft bij deze leeftijdsgroep echter vasthouden aan de 1,5 meter, waardoor het varen in bijvoorbeeld meermansboten onmogelijk blijft. 


Lobby voor sneller meer verruiming gaat door

We blijven ons inzetten voor verdere openstelling van watersportverenigingen. Ten aanzien van de verruiming zijn de sportkantines, openstelling van toiletten en het meermansvaren de belangrijkste speerpunten. 


Blijf ons vragen en voeden!

Het helpt ons zeer om onze landelijke lobby te versterken als wij voorbeelden en vragen die lokaal spelen bij onze verenigingen ontvangen. Blijf daarom vragen en voorbeelden naar ons sturen via de mail vereniging@watersportverbond.nl

 

Meer informatie over het coronavirus?

Coronavirus en watersport

De partners van het Watersportverbond