Watersporten tijdens je studie? Dat kan!

26 juni 2020

Begin je in september met studeren? Of volgend jaar misschien? Verhuis je daarvoor naar een andere stad en wil je (blijven) watersporten in combinatie met een hoge dosis studenten gezelligheid? Neem dan een kijkje bij een van de nautische studentenverenigingen.

Nederland kent veel studenten watersportverenigingen. Het leuke is dat alle verenigingen anders zijn. De ene vereniging legt de nadruk op kanoën of op (wedstrijd)zeilen en de andere op wind- en/of kitesurfen. Allemaal bieden ze de mogelijkheid om zowel op het water te zijn als te genieten van een biertje aan wal. Ook worden er wedstrijden georganiseerd, speciaal voor studenten, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse Studenten Kampioenschappen.

In de studentensteden worden nu voorbereidingen getroffen voor de introductieweken eind augustus/begin september. Ga dus vooral een kijkje nemen in jouw nieuwe stad! Hierbij een overzicht van studenten watersportverenigingen:


Studenten zeilverenigingen

A.S.Z.V. Orionis (Amsterdam)

D.S.W.Z. Broach (Delft)

E.S.Z. Boreas (Eindhoven)

D.Z. Euros (Enschede) 

G.S.Z. Mayday (Groningen)

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuit (Leiden)

M.S.Z.V. Lagakari (Maastricht)

N.S.Z.V. De Loefbijter (Nijmegen) 

R.S.Z.V. ‘De Zeil’ (Rotterdam)

U.S. Histos (Utrecht)

W.S.Z. Aqua (Wageningen)


Bovenstaande 11 actieve studentenzeilverenigingen zijn aangesloten bij V.N.S.Z. Nestor (Verbonden Nederlandse Studenten Zeilverenigingen Nestor). Nestor is aangesloten bij het Watersportverbond. Nestor zet zich in om de zeilsport onder studenten te stimuleren en organiseert daarvoor leuke en leerzame bijeenkomsten voor bestuursleden en creëert bijvoorbeeld de mogelijkheid om door te stromen naar het grote boten varen. Voor haar verenigingen en leden organiseert Nestor jaarlijks de Nestor Trophy. Klik hier voor een leuke impressie die vorig jaar door het Watersportverbond is gemaakt.

Er zijn in Nederland ook een flink aantal kano- en windsurfverenigingen aangesloten bij het Watersportverbond, klik HIER voor een overzicht. Is er in de stad waar je gaat studeren geen nautische studentenvereniging en je wil toch het water op dan kan je daar natuurlijk ook een kijkje nemen! Een overzicht van een aantal studenten kanoverenigingen staat hieronder.


Studenten kanoverenigingen

E.S.K.V. Okawa (Eindhoven)
D.K.V. Euros (Enschede)

Algemene Leidse Studenten Kano Vereniging Levitas (Leiden)

 

Studenten wind- en/of kitesurfverenigingen

S.W.V. Plankenkoorts (Delft)

E.S.W.V. WETH (Eindhoven)

D.W.V. Hardboard (Enschede) 

G.S.K.V. Released (Groningen - kitesurfen)

G.S.W.V. SurfAce (Groningen - windsurfen)

N.S.S.V. Aeolus (Nijmegen)

SPIN Boardsports (Utrecht)

 

 

De partners van het Watersportverbond