Twee finales voor Teunissen bij EK Kanoslalom U23

Teunissen eindigde in Polen op een 10e plaats in de finale K1 U23 en 9e in de finale C1 U23.

5 oktober 2020

In de finale K1 U23, gevaren op zaterdag 3 oktober, miste de 23-jarige Teunissen onfortuinlijk een poortje. Dit betekende 50 extra seconden waardoor het uitzicht op een plaats op het podium verdween. De Duitse Apel werd uiteindelijk Europees Kampioen U23.


Genoten van de laatste U23-finales

"Ik heb er erg van genoten om in Krakau te zijn”, geeft Lena aan. “Ik ben blij dat ik na het EK voor senioren in Praag nog twee finales gehaald heb. Van de finale K1 baal ik en ben ik teleurgesteld. Iets teveel risico in de finale zorgde voor een 10e plaats. Het is goed om te zien dat ik tot de Europese top behoor. Nu moet ik ‘alleen’ nog leren om finales te varen. Natuurlijk had ik gehoopt op een beter resultaat in de finale, maar ik ben blij dat ik op zijn minst de kans heb gekregen om te kunnen varen. Dit zijn momenten om van te leren en waar ik voor de komende winter motivatie uit haal. Het is een raar jaar geweest door het coronavirus en mijn blessures. Ik ben blij dat ik dit jaar uiteindelijk nog een U23-wedstrijd heb kunnen varen”.

In de finale C1 U23, gevaren op zondag 4 oktober, raakte ze twee poortjes en moest ze genoegen nemen met de negende plaats. Ook op dit onderdeel werd de Duitse Apel Europees Kampioen U23. Lena vervolgt: “Op de C1 ligt niet mijn focus, maar het was super om de laatste dag van dit EK te kunnen genieten. Tijdens de finale begon het erg hard te waaien en met wat pech van de wind raakte ik een poortje aan die vervolgens aan de verkeerde kant langs mij heen vloog, waardoor ik terug moest varen voor een poortje. Dit koste veel tijd. Het is jammer dat ik daardoor niet heb kunnen laten zien wat ik waard ben, maar ik ben blij dat ik ook in de C1 de finale heb kunnen halen.”


Joris Otten en Koen de Mare

Bij de heren lagen namens Nederland Joris Otten (22 jaar) en Koen de Mare (23 jaar) in de baan. Joris bleef in de semi-final C1 U23 steken. Hij werd uiteindelijk 15e. Koen werd na het varen van de heats K1 U23 uitgeschakeld.

Bekijk hier alle uitslagen van EK Kanoslalom Junioren & U23.

Foto: Nina Jelenc

Uitgelichte artikelen

Wedstrijdsport

De partners van het Watersportverbond