Snel instructeurs nodig op jouw vereniging? De Watersport Academy biedt opleidingen op maat

9 juli 2020

Watersport in Nederland viert hoogtij! Veel Nederlanders besluiten deze zomer in eigen land te blijven en ontdekken het water als ultieme vakantiebestemming. De aanvragen voor cursussen bij watersportverenigingen stromen binnen nu we zonder beperkingen weer op het water mogen sporten. Dat vraagt om leuke en goed opgeleide instructeurs!

De Watersport Academy biedt een op maat gemaakt traject met begeleiding op afstand. Zo kan je instappen op je eigen niveau én in je eigen tempo de opleiding (snel) afronden. Zijn er leden op jouw vereniging die veel ervaring hebben maar nog geen diploma? Investeer dan in een opleiding voor jouw leden bij de Watersport Academy. 


Traject op maat

Ben je al ervaren in een bepaalde watersport? Dan krijg je vrijstelling voor hetgeen je al kan. Met andere woorden, de opleiding wordt helemaal afgestemd op jouw ervaring. Maatwerk dus! Heb je al jaren lesgeven of veel ervaring maar nooit een diploma behaald? Dat kan nu super snel.


Begeleiding op afstand (digitaal)

Je schrijft je digitaal in, kiest je sport (kano, zeilen, windsurfen of kitesurfen), kiest een leercoach en gaat direct aan de slag met een reeks van opdrachten op je eigen club of school. Alle informatie die je daarvoor nodig hebt vind je in de Watersport Academy Online. 


Praktijkopleiding op je eigen vereniging

De praktijkopdrachten kunnen plaatsvinden op je eigen vaarschool of vereniging. Zo draai je bijvoorbeeld mee met een instructeur en voer je bepaalde opdrachten uit. Geen klaslokalen of veel theorie, maar direct aan de slag op het water samen met een ervaren instructeur.


Diploma

Assistent Instructeur - Via de online omgeving van de Watersport Academy begeleidt je leercoach jou op afstand en geeft feedback op je opdrachten. Tijdens een laatste praktijkdag met je leercoach en andere cursisten, rond je je opleiding af en ontvang je je diploma. Deze opleiding kun je voltooien tussen vier en de acht weken.

Instructeur - Daarna kun je door voor de opleiding tot zelfstandig Instructeur. Voor deze opleiding komt, naast de (praktijk)opdrachten, de leercoach drie keer langs op jouw vereniging om je te begeleiden. Deze opleiding rond je af met een praktijkexamen. Afhankelijk van je eigen ervaring, tijd en de activiteiten op jouw vereniging, kun je deze opleiding voltooien tussen enkele weken en een vaarseizoen.


Blijven leren met workshops en webinars van de Watersport Academy

Tijdens je opleiding maar ook daarna, verzorgt het Watersportverbond webinars en workshops die je helpen bij het volbrengen van je opdrachten en om te blijven leren.


Kosten

Assistent Instructeur: € 125,- (niet leden € 205,-) 

Instructeur: € 495,- (niet leden € 595,- )

De prijs is inclusief toegang tot de Watersport Academy Online, workshops, webinars, begeleiding op afstand, bezoeken van je leercoach, examens en diploma pas.


Inschrijven

Je kunt inschrijven via de website van het Watersportverbond. Er zijn meer dan 100 opleidingsplaatsen beschikbaar verdeeld over onze vier sporten.

De partners van het Watersportverbond