Opleiding tot Zeiltrainer 3 en 4

Cursus 2020-2021 begint dit najaar.

23 maart 2020

Wil je als vereniging meer zeilers leren wedstrijdzeilen of je wedstrijdzeilers beter maken? En heb je goede zeiltrainers nodig? Laat je wedstrijdzeilers en zeilinstructeurs dan onze zeiltrainersopleiding volgen! Wij bieden de zeiltrainer 3 en zeiltrainer 4 opleiding aan. 

Scholieren, studenten, werkenden, actieve wedstrijdzeilers, ouders, ex-wedstrijdzeilers of instructeurs; iedereen die zeilen als passie heeft en kennis heeft van de wedstrijdsport, is welkom!


Zeiltrainer 3 en 4

De zeiltrainer 3 weet hoe je mensen leert om te wedstrijdzeilen en je leert op club- en regionaal niveau training geven om wedstrijdzeilers beter te maken. De zeiltrainer 4 opleiding begint hetzelfde als de zeiltrainer 3 opleiding, maar is een stuk uitgebreider omdat je dan ook talenten op (inter)nationaal niveau leert trainen en coachen.

In de opleiding zorgen we dat je kennis, vaardigheden en eigenschappen verbetert die je als trainer nodig hebt. Onderwerpen als methodiek (welke oefenstof kies je voor je trainingen), didactiek (hoe bied je die oefenstof aan), techniek, tactiek, trim en het weer komen aan de orde. Ook behandelen we hoe mensen leren en hoe je daar het beste op in kunt spelen. Hoe motiveer je zeilers en hoe juist niet? Hoe plan en organiseer je een goede training?

Wil je meer weten over deze opleiding, bijvoorbeeld de planning van de cursusdagen of de instapeisen, neem dan gerust contact op met ons op via opleidingen@watersportverbond.nl.


Voorlopige data 2020

  • 1e praktijkweekend: Vrijdagavond 9 oktober t/m zondag 11 oktober
  • 2e praktijkweekend: Vrijdagavond 30 oktober t/m zondag 1 november

Daarna volgen er in de winter van 2020-2021 nog enkele specialisatie dagen.

Academy

De partners van het Watersportverbond