Ontwerp je eigen communicatie-uitingen met ‘Clubdesigns’

Maak de mooiste promotiemiddelen voor jouw vereniging. Van social post tot event poster. Gepersonaliseerd en in jouw eigen huisstijl.

5 september 2019

Wanneer je een evenement op de vereniging organiseert, bijvoorbeeld een toernooi of een feest, dan wil je daar een mooie poster of flyer voor maken die je kunt verspreiden. Ook als je een campagne wilt starten voor het werven van nieuwe leden of vrijwilligers is het fijn als je daar een ontwerp bij kunt maken om die campagne te promoten. Niet iedere vereniging beschikt over een handige vormgever die zo’n poster, flyer of ander campagnemateriaal voor je kan maken. Het zelf ontwerpen is erg tijdrovend en levert niet altijd het gewenste resultaat op.

Daarom bieden we onze watersportverenigingen nu toegang tot de gloednieuwe online tool ‘Clubdesigns‘. Hier kun je gebruik maken van tientallen ontwerpen voor posters, flyers, visuals voor social media, narrowcasting en roll-up banieren. De templates van de ontwerpen zijn zo opgebouwd dat iedere club deze op maat kan maken met eigen inhoud en uitstraling. Zo kunnen kleuren, foto’s en teksten naar wens worden ingesteld. Ook kunnen het clublogo of de logo’s van sponsoren erin verwerkt worden. Verenigingen die zelf niet over passend beeldmateriaal beschikken kunnen gebruikmaken van een bibliotheek met stockfoto’s.

Maak de mooiste promotiemiddelen voor jouw vereniging. Van social post tot event poster. Gepersonaliseerd en in jouw eigen huisstijl.

Clubdesigns is een initiatief van de vijf sportbonden die gevestigd zijn in DeWeerelt van Sport in Utrecht: de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB), Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), Watersportverbond en Nederlandse Volleybalbond (Nevobo). De verenigingen die onder deze bonden vallen kunnen de tool kosteloos gebruiken om hun communicatiemiddelen mee te ontwerpen. Voor ieder van de vijf sporttakken is een eigen sportspecifieke omgeving ontwikkeld. NOC*NSF is eveneens aangesloten op de samenwerking met hun eigen kanaal, waardoor ook andere verenigingen van de tool kunnen profiteren.


Hoe werkt het?

Watersportverenigingen kunnen via communicatie@watersportverbond.nl een account aanvragen en vervolgens via watersport.clubdesigns.nl inloggen met hun unieke code. Eenmaal in de tool kan je een ontwerp kiezen. Van ieder ontwerp zijn meerdere varianten beschikbaar. Op deze manier kun je variëren in de uitstraling van je uitingen, maar je kunt er ook voor kiezen een specifieke lijn vast te houden. Hoe dan ook: ieder ontwerp ziet er professioneel uit. Als je tevreden bent, dan kun je het ontwerp downloaden als PDF of direct door naar het bestellen van drukwerk.

De tool is eenvoudig in gebruik en door middel van stappen doorloop je het proces van ontwerp naar bestelling. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een uitgebreide handleiding gemaakt. Heb je nog vragen? Stel ze gerust via communicatie@watersportverbond.nl. 

De partners van het Watersportverbond