Nieuwe data bekend: Olympische Spelen in 2021 van 23 juli tot en met 8 augustus

30 maart 2020

Het IOC heeft de nieuwe data voor de Olympische Spelen van 2021 in Tokio bekendgemaakt. De Spelen zullen in de zomer van 2021 plaatsvinden: van 23 juli tot en met 8 augustus.

De Olympische Spelen zouden dit jaar plaatsvinden van 24 juli tot en met 9 augustus, maar werden uitgesteld vanwege het wereldwijde coronavirus. Sporters die zich al gekwalificeerd hadden, behouden hun Olympisch ticket. Voor de keuze van de nieuwe data werd o.a. rekening gehouden met de ontwikkelingen rondom het coronavirus, de belangen van de atleten en de Olympische sport en de internationale sportkalender. 

Jaap Zielhuis, hoofdcoach van het Watersportverbond reageert: "Dit is prima voor ons. Omdat we nu ook in de zomer zullen gaan varen, verandert het niks aan onze voorbereiding die we hebben gedaan richting Tokyo 2020: we hebben te maken met dezelfde soort omstandigheden qua wind, golven, stroming en hitte. We waren er al klaar voor, maar met de extra tijd die we nu hopelijk nog in Japan kunnen gaan trainen, zullen we nóg beter voorbereid zijn op Tokyo 202ONE".

En hoewel Nederland al twee jaar op rij het beste zeilland ter wereld is gebleken, ziet Zielhuis dus kansen om nog beter voor de dag te kunnen komen in 2021: "Wij hebben een klein en flexibel team van sporters, coaches en ondersteundende staf. Daarmee kunnen we ons snel aanpassen aan dit soort heftige veranderingen. We gaan nu kijken of we de dingen die we hadden willen doen, maar geen tijd voor hadden, alsnog kunnen gaan doen. Én we gaan met sporters, coaches en staf brainstormen om te onderzoeken wat dit voor nieuwe kansen biedt. Maar wat er uit dat creatieve proces voort komt, houden we lekker voor onszelf!"

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van het Watersportverbond