Nicholas Heiner 11de in op EK Finn met ups downs

16 april 2021

Op het Europees Kampioenschap in de Finn klasse eindigt Nicholas Heiner op een 11de plaats. Voor de kust van Vilamoura hadden veel zeilers moeite om constant te presteren. Veel variatie in windkracht en richting gecombineerd met lange wedstrijdbanen zorgden voor veel grote verschillen. Zo ook bij Heiner. Die de serie opende met een 35ste en 1ste plaats. De ups en downs van die eerste dag typeerden het hele kampioenschap van de TeamAllianz zeiler.

De Europees kampioen 2020 Zsombor Berecz uit Hongarije, was een van de weinigen die een constante serie wist neer te zetten en op die manier met succes zijn titel verdedigde. Heiner wist twee keer een race te winnen, maar kreeg het ook voor elkaar twee keer gediskwalificeerd te worden voor te vroeg starten. Wat was er aan de hand? Te gretig of te niet scherp?

 

Heiner gaf de volgende toelichting:

“Ja, twee keer een zwarte vlag. Normaal krijg ik er één per jaar, dat is natuurlijk teleurstellend. Als je de beelden terugziet vanuit het race comité denk je, het scheelt een haar van een kale. Maar het race-comité had superogen. Maar goed, nooit te vroeg is altijd te laat. We hebben ook hele goede dingen gedaan en dit was wel goede voorbereiding op het WK in Porto over een maand. Het is gewoon duidelijk er moeten een paar stapjes bij.”

 

“Die 35ste plaats op dag 1 heeft me volgens geen parten gespeeld. Vanochtend lag ik 12 punten van het podium, dus nog genoeg kansen. Maar dan een tweede diskwalificatie die je helemaal mee moet tellen, dan wordt het onmogelijk. Kortom, niet goed genoeg. Het zijn niet de resultaten waarom we hierheen komen.”   

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond