Marrekrite wint Nationale Motorbootvaren Prijs 2019, Lenie Hiemstra krijgt eervolle vermelding

19 februari 2020

De Nationale Motorbootvaren Prijs 2019 is door de jury van de Stichting Bevordering Motorbootvaren toegekend aan het Friese Recreatieschap Marrekrite. Lenie Hiemstra, oprichter en beheerder van de Facebookgroep ‘Met de boot door Friesland’ ontving een eervolle vermelding.

De jury heeft de Nationale Motorbootvaren Prijs 2019 toegekend aan de Marrekrite, dat sinds 60 jaar op een unieke wijze de toeristische basisinfrastructuur in Friesland op het gebied van water- en landrecreatie verzorgt. Voor de waterrecreatie zijn inmiddels in heel Friesland ruim 3500 gratis ligplaatsen aangelegd en sinds 6 jaar kan er ook afgemeerd worden aan zogenaamde Marboeien, waarvan er inmiddels 100 zijn geplaatst. De Marrekrite onderhoudt tevens het wandel en fietsnetwerk in Friesland en koppelt daarmee de aanlegplaatsen voor boten met de fiets en wandelpaden. Bij haar beoordeling heeft de jury mede in overweging genomen, dat grote aandacht wordt geschonken aan de afval- en vuilwatervoorzieningen. Sinds april 2019  worden die voorzieningen uitgebreid met  de zogenaamde  “Hûskes” waar men onder meer gratis vuilwater kan afpompen.


'Met de boot door Friesland'

De jury had dit keer geen gemakkelijke taak, want meerdere enthousiaste leden van de Facebookgroep ‘Met de boot door Friesland’ hadden voordrachten ingezonden en het feit, dat deze groep in 5 jaar tijd ruim 5.000 leden heeft gekregen mag een grote prestatie genoemd worden, waarvoor de jury aan Lenie Hiemstra het diploma ‘Eervolle vermelding’ heeft toegekend.   


Zevende keer

De Nationale Motorbootvaren Prijs 2019 is dit jaar voor de zevende keer toegekend en op 7 februari tijdens de officiële opening van de watersportbeurs Boot Holland te Leeuwarden uitgereikt door Peter Holleman, voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club.

Foto: Joost Meima
Foto: Joost Meima

Uitgelichte artikelen

Recreatie

De partners van het Watersportverbond