Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor Theo van den Pangaard

26 april 2021

Theo van den Pangaard werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dankzij hem zijn allerhande projecten voor de natuur en waterrecreatie tot uitvoer gekomen. Onder andere als voorzitter van de Reeuwijkse watersportkoepel en bestuurslid van St. Veen.

Ter gelegenheid van de verjaardag van het staatshoofd is er de jaarlijkse lintjesregen. Burgers kunnen vanwege hun grote inzet en persoonlijke verdiensten voor de maatschappij worden gedecoreerd als blijk van dank en waardering door het koningshuis. Ook in de watersport zijn het de vrijwilligers die verenigingen draaiende houden. Wij hebben hier grote bewondering voor.

Koninklijke onderscheidingen

Nederland kent ongeveer 100 officiƫle onderscheidingen. De ridderorden hebben een speciale positie. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is de vijfde graad in de orde. Bij personen die worden benoemd tot Ridder gaat het doorgaans om verdiensten met een regionale of zelfs landelijke uitstraling en betekenis. Dit in tegenstelling tot de graad Lid waar het vooral gaat om personen die lokaal verdienstelijk zijn (dus binnen de gemeentegrenzen).

De partners van het Watersportverbond