Kanoschool Herbie Bird Erkende Opleidingslocatie Watersportverbond

7 oktober 2021

 

Kanoschool Herbie Bird is Erkende Opleidingslocatie geworden van het Watersportverbond. Dat betekent dat de kanoschool in Ossenzijl met behulp van de Watersport Academy Online zelf instructeurs kan opleiden die volgens de richtlijnen van NOC*NSF gekwalificeerd zijn om les te geven. 

‘Veiligheid door techniek’ is de slogan van Herbie Bird. De kanoschool, gelegen in het Nationale Park Weerribben-Wieden, kenmerkt zich dan ook door de focus op opleidingen. ‘Wij zijn ontzettend blij nu erkende opleidingslocatie van het Watersportverbond te zijn. Hiermee waarborgen wij een bepaalde kwaliteit van onze opleidingen en hopen we ieders plezier in een kano op het water te vergroten,’ aldus Arij van der Kooij van Herbie Bird.

Voor Herbie Bird zit de sleutel tot succes en plezier in het kanovaren in de techniek. Die is cruciaal om minder kans te maken op blessures, veilig te kunnen kanovaren en meer plezier te beleven aan de sport. ‘Daarnaast willen wij een zo breed mogelijk publiek aanspreken en ook daarvoor zijn opleidingen van belang. Wil je mensen enthousiast maken voor je sport, moet je ze goed begeleiden via lessen en cursussen,’ vult Elize Witzenburg aan.

Kanoschool Herbie Bird geeft al ruim 30 jaar het hele jaar door les in kanovaren. Als erkende opleidingslocatie wil de school die kennis delen door instructeurs op te leiden, ook van andere verenigingen. ‘Dankzij de Watersport Academy online gaat dat gemakkelijk en gestroomlijnd. Deze online leeromgeving van het Watersportverbond biedt een duidelijke structuur die zowel voor de leercoach als de cursist makkelijk te volgen is.’ 

  

Ook opleidingslocatie en/of instructeur worden?

Lees hier hoe dat kan.

 

De partners van het Watersportverbond