First Qualifier of SAILING Champions League 2020 Postponed

3 april 2020

Gezien de huidige situatie met betrekking tot de verspreiding van het nieuwe coronavirus, stelt de SAILING Champions League (SCL) de eerste Europese kwalificatie van het seizoen uit. De eerste van drie kwalificatiewedstrijden stond gepland voor 11 tot 14 juni in Mariehamn, Finland, en zal deze later deze zomer worden georganiseerd. De nieuwe datum voor de regatta wordt eind april bevestigd en bekend gemaakt.

Met deze wijzigingen in het schema zorgt de SCL ervoor dat alle geplande kwalificaties kunnen worden gevaren en dat de toewijzing van de clubs aan de kwalificaties behouden blijft. SCL wil haar partners, supporters en vooral de atleten in staat stellen om de best mogelijke seizoensplanning mogelijk te maken en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat het hele SCL-seizoen kan plaatsvinden.

De organisatoren van de SCL blijven de ontwikkeling van de situatie nauwlettend volgen en hebben nauw contact met de verantwoordelijke autoriteiten. De SCL werkt samen met de organiserende clubs aan de verdere seizoensplanning om voorbereid te zijn op mogelijke verdere beperkingen van het seizoen.

Oliver Schwall, algemeen directeur van SAILING Champions League, merkt in dit verband op: "We hopen dat de maatregelen die zijn genomen om de crisis het hoofd te bieden, snel effect tonen en dat deze crisis snel een positieve koers zal varen. Ik wens alle atleten, partners en zeilfans veel sterkte en een goede gezondheid en dat we elkaar binnenkort weer op het water zullen zien!”

Wedstrijdsport Coronavirus en watersport

De partners van het Watersportverbond