Dit is de rol van het Watersportverbond binnen de CWO

11 maart 2021

CWO (Commissie Watersport Opleidingen) is een bekend begrip binnen de watersport. Maar wist je ook dat het Watersportverbond onderdeel is van de CWO en toezicht houdt op de kwaliteit van het diplomeringssysteem?

De CWO is een samenwerkingsverband van de HISWA en het Watersportverbond. Binnen deze samenwerking heeft het Watersportverbond een actieve rol. Zo denken onze opleidingsdeskundigen mee over de eindtermen en houden ze toezicht op de kwaliteit. Daarnaast is het Watersportverbond formeel de partij die de instructeursdiploma’s uitgeeft. Deze diploma’s zijn erkend door NOC*NSF en zijn ingeschaald in het European Qualifications Framework (EQF). Ook het secretariaat van de CWO is ondergebracht bij het Watersportverbond. Dit houdt in dat we verantwoordelijk zijn voor alle uitvoerende zaken.

Watersport Academy
Vind je het lastig om aan de hand van de CWO-eindtermen cursusprogramma’s op te stellen? Maak dan gebruik van de opleidingen van de online Watersport Academy. Deze zijn beschikbaar voor erkende opleiders/leercoaches en sluiten volledig aan op de CWO-eindtermen. Zo weet je zeker dat jouw instructeurs de juiste kennis en vaardigheden opdoen om op een leuke, leerzame en veilige manier les te geven aan watersporters.

Vragen? Wij helpen graag!
Heb je vragen over het CWO-systeem of de administratie eromheen? Neem dan contact op met het Watersportverbond. Wij helpen je graag en snel.

De partners van het Watersportverbond