Aanvragen van tegemoetkoming (€ 4.000) voor sportverenigingen kan nog tot 26 juni!

Lees hier ervaringen van andere verenigingen bij het aanvragen van de TOGS

29 mei 2020

Lees hier tips en adviezen van verenigingen die met succes  een tegemoetkoming van €4000 hebben aangevraagd. Overweeg je dit ook te doen, dit kan tot 26 juni aanstaande.


Ervaringen  

Wij hebben veel verenigingen gesproken (dit doen we nog steeds) en attent gemaakt op de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS). De verenigingen waren blij met deze tip en hebben de TOGS-aanvraag met de penningmeester bekeken.

Verenigingen die al een aanvraag hebben gedaan geven het volgende bij ons aan:

  • “De tegemoetkoming is heel eenvoudig aan te vragen.”
  • “Het bedrag staat snel op de rekening.”
  • “De grens van de verwachte  € 4.000,- inkomstenderving tussen 16 maart- 15 juni 2020 (één van de voorwaarden) kunnen we waarschijnlijk wel bij elkaar halen.”
  • “De grens van de verwachte € 4.000,- vaste lasten tussen 16 maart- 15 juni 2020 (één van de voorwaarden) weten we nog niet zeker.”

TIP: Reserveer het ontvangen bedrag! RVO controleert de aanvragen achteraf. Hoe is nog niet duidelijk. Constateren zij bij de controle dat zij de tegemoetkoming ten onrechte hebben verstrekt? Dan herzien zij het uitbetaalde bedrag of vorderen het terug. Dit kan tot 5 jaar na uitbetaling van de tegemoetkoming.


Hoe aanvragen?

Hier vind je alle informatie over financiële gevolgen voor de watersport

Coronavirus en watersport

De partners van het Watersportverbond