GoudaPeddelt, dat gepland stond als toer- en wedstrijdevenement op 19 juni, gaat enkel door als toertocht. De organisatie heeft de geplande wedstrijdroutes vrijgegeven en moedigt deelnemers en andere peddelaars aan deze zelf te gaan peddelen op die zaterdag. De route is te vinden op www.goudapeddelt.nl.

Op 19 juni is in Gouda en Reeuwijk de Langste ZaterWaterdag waarbij diverse leden van verenigingen het water op gaan voor allerlei activiteiten. Dit jaar stonden daar ook een kano- en supwedstrijd, met de start en finish in het centrum van Gouda, bij op de planning. Helaas komt de wedstrijd GoudaPeddelt net te vroeg. Lang heeft de organisatie, in handen van Exventure en Watersportverbond, met Wethouder Michiel Bunnik gezocht naar een manier om de peddelmarathons goed en coronaproof te kunnen organiseren. Er werd gehoopt dat er binnen de aangekondigde versoepelingen genoeg ruimte zou zijn voor deze (buiten) wedstrijd. Helaas blijkt er binnen de huidige regels toch geen manier om de wedstrijden op een juiste manier neer te zetten. In 2022 is GoudaPeddelt onderdeel van het programma om Gouda 750 jaar te vieren. Op 18 juni 2022 staat de peddelmarathon dan op de kalender.

Tijdens GoudaPeddelt aankomende zaterdag 19 juni 2021 worden zowel topsporters als recreanten in de kano- en SUPsport uitgedaagd om 18 km in een persoonlijk record te peddelen. 

Op de Langste ZaterWaterdag worden de bruggen richting Reeuwijk extra in de avond bediend.

Wilt u weten wat de verenigingen organiseren aan clubactiviteiten? Bekijk dan de websites van de deelnemende watersportverenigingen.

Gouda Peddelt
19 juni 2021 Gouda

De partners van het Watersportverbond